SAFERNET

NEXT STAR

la emisiunea Next Star -13 iunie 2013

luni, 16 ianuarie 2012

Descoperiti lumea digitala impreuna.Conexiune intre generati

Salvati Copiii Romania, in calitate de coordonator national al programului Sigur.info, lanseaza concursul national pentru copii, parinti si profesori cu tema „Descoperiti lumea digitala impreuna.Conexiune intre generatii”. Competitia doreste sa evidentieze necesitatea implicarii parintilor si a scolii in educatia copiilor privind utilizarea Internetului si eliminarea pericolelor din mediul virtual.



Ziua Sigurantei pe Internet are loc in 65 de tari, sub egida retelei europene Insafe care promoveaza utilizarea tehnologiei online si a telefoanelor mobile intr-un mod mai sigur si responsabil. Tema acestui an vizeaza participarea activa in mediul online a tuturor generatiilor si culturilor, incurajand membrii familiei sa lucreze impreuna pentru a asigura un Internet adecvat copiilor.



Competitia se adreseaza copiilor si adolescentilor cu varste intre 7 si 17 ani incadrati in doua grupe de varsta: 7-12 ani si 13-17 ani, care vor participa in echipe coordonate de un profesor sau parinte. Sub indrumarea acestuia, copiii pot inscrie in concurs proiecte multimedia (prezentari power point, colaje fotografice, desene, videoclipuri, etc.) in care vor ilustra relatia dintre copii si adulti privind utilizarea responsabila a Internetului si evitarea pericolelor online in cadrul familiei.



Noutatea din acest an consta in introducerea a cinci categorii noi in concurs, prin intermediul carora se vor premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2011: Profesorul Anului, Scoala Anului, Gradinita Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului si Website-ul Anului
Data limită de transmitere a proiectelor este 23 Ianuarie 2012, acestea urmând a fi evaluate în perioada 24 – 30 ianuarie de către un juriu format din membrii Consorţiului Sigur.info, sponsorii concursului, elevi şi profesori. Echipele câştigătoare vor fi premiate în cadrul Galei Siguranţei pe Internet din data de 7 februarie 2012 în Bucureşti. La Gală vor participa susţinătorii evenimentului reprezentând instituţii şi companii private implicate în domeniul utilizării Internetului prin intermediul calculatorului sau al telefonului mobil. Aceştia vor premia echipele câştigătoare cu produse atractive din domeniul IT. Regulamentul complet al concursului poate fi consultat la adresa www.sid2012.sigur.info. La aceeaşi adresă participanţii pot descărca formularele de participare şi îşi pot înscrie proiectele în concurs.


Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Irina Nicolai, Coordonator Promovare Sigur.info, Salvaţi Copiii România
Telefon: 021 224 24 52/ 0744.300.476
irina.nicolai@salvaticopiii.ro
Alte informaţii detaliate sunt disponibile pe site-ul www.sid2012.sigur.info

Detalii pe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu